• Валиден от 27.10.2023
  • Валиден до 24.06.2026
  • Статус Валиден сертификат
  • Сертификат № 303 OKA
  • Лице за контакт Борянка Неделкова

Наименование на ООС: ОРГАН ЗА КОНТРОЛ ДАТЕЛ ОТ ВИД А ПРИ ДАТЕЛ ООД
Юридическо лице: ДАТЕЛ ООД
Дата на първоначална акредитация: 29.06.2018
Област: Орган за контрол от вид А
Обхват: Да извършва контрол на:
Заварени съединения от метал, стомани и техните сплави. Продукти от метални материали, стомани и техните сплави. Заварени съединения при производство и експлоатация на тръбопроводи за пара и гореща вода. Заварени съединения на технологични и магистрални тръбопроводи за различни среди и съоръженията към тях. Заварени съединения на газови съоръжения и инсталации. Заварени съединения на съдове работещи под налягане. Заварени съединения на котли работещи с ниско и високо налягане, турбини, подемно транспортни и повдигателни съоръжения. Заварени съединения на метални конструкции и машини. Заварени съединения на метални резервоари, цистерни, газхолдери и силози за съхранение на петролни, селскостопански и други продукти – безразрушителен контрол чрез:
Визуален метод на контрол (VT); Радиографичен метод на контрол (RT); Ултразвуков метод на контрол (UT); Капилярен метод на контрол (PT); Магнитно-прахов метод на контрол (МТ); Контрол на твърдост (HT).
Изолационно покритие на основен материал на конструкции, съоръжения и изделия, произведени от електропроводими метали и метални сплави: Контрол за непрекъснатост на изолационни покрития чрез електроискров метод на контрол(CCI).
Основен материал на заварени съединения, конструкции, съоръжения и изделия, произведени от хомогенен метал и метални сплави с еднородна, акустично проводима структура: - Дебелина на стена чрез ултразвуков метод на контрол (UTH).


Офиси