а 17.05.2017 г. Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ /ИА БСА/ стартира изпълнението на проект  BG16RFOP002-2.008-0001  „Повишаване ефективността и ефикасността на услугите, предоставяни на българските предприятия в областта на акредитацията“, финансиран по Приоритетна ос „Предприемачество и капацитет за растеж на МСП“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“2014-2020.

Основната цел на проекта е  да допринесе за повишаване ефективността и ефикасността на услугите, предоставяни на българските предприятия в областта на акредитацията от ИА БСА.

За изпълнение на основната си цел, проекта предвижда комплекс от мерки за подобряване инфраструктурата по качество, а от там за повишаване ефективността и ефикасността на услугите, предоставяни на българските предприятия в областта на акредитацията. Мерките включват: провеждане на на специализирани информационни събития и обучения за потребители на услугите по акредитация; популяризиране ролята и значението на акредитацията за гарантиране спокойствието на крайният потребител на стоки и услуги; внедряване на съвременни ИКТ рашения, необходими за ефективното управление на услугите, предоставени на бизнеса; провеждане на 20 проучвания в областите „изпитване“ и „калибриране“ за оценка на съответствието на предоставяните услуги чрез междулабораторни сравнения в областите на изпитване; въвеждане на нова дейност за ИА БСА - акредитация за целите на нотификацията, други.

 Проектът ще се изпълни в рамките на 30 месеца и ще надгради изпълнените до момента проекти, реализирани от Кандидата по предходния оперативен период.

Обява

Раздел 2 Техническа спецификация

Допълнителни условия

Раздел 3 Методика

Раздел 4 Проект на договор

Образци

Публикувано на 28.07.2017г.

Информация за удължаване на срока за подаване на оферти

Пубикувано на 08.08.2017 г.

Протокол по чл. 97, ал.4 от ППЗОП

Публикувано на 15.08.2017 г. 

Договор за възлагане на обществена поръчка за услуги

Публикувано на 24.08.2017 г.